Contact  |   Advieskosten  |   FAQ's  |   Zorgvergelijkers  |
Sesamadvies opent de deur naar een keuze in zorgverzekeringen met vergoedingen voor natuurgeneeskundige behandelingen  Sesamadvies opent de deur naar een keuze in zorgverzekeringen met vergoedingen voor natuurgeneeskundige behandelingen

 Inkomensverzekeringen
 Schadeverzekeringen
 Zorgverzekeringen

Wijzigingen in de basisverzekering   
Wijzigingen in de basisverzekering 2019

Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)
Er wordt in 2019 een vergoeding voor Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) toegevoegd. GLI focust zich op het tegengaan van overgewicht, door middel van begeleiding bij voeding en beweging. De huisarts kan een verwijzing geven voor deze zorg wanneer een patient een gezondheidsrisico heeft door overgewicht. De huisarts beoordeelt of deze verwijzing nodig is.

Zittend ziekenvervoer
De vergoeding van zittend ziekenvervoer wordt verder uitgebreid. In 2018 wordt het vervoer alleen vergoed voor de behandeling zelf, bijvoorbeeld als de patient chemotherapie krijgt. In 2019 kunnen patienten ook gebruik maken van zittend ziekenvervoer van en naar consulten, onderzoek en controles die samenhangen met de behandeling.

Oefentherapie bij COPD
In 2018 werd oefentherapie bij COPD pas vanaf de 21e behandeling vergoed. In 2019 wordt dit vanaf de eerste behandeling vergoed, met een maximum van 70 behandelingen in het eerste behandeljaar. In de jaren daarna hangt het aantal behandelingen af van de ernst van de COPD (dit wordt beoordeeld door de oefentherapeut).

Eigen bijdrage medicijnen
Gebruikt u een geneesmiddel dat duurder is dan het GVS-limiet (oftewel: de medicijnkosten liggen boven de maximumvergoeding volgens het landelijke Geneesmiddelenvergoedingssysteem), dan geldt al jaren een wettelijke eigen bijdrage. Deze rekende u voorheen bij de apotheek af. Met ingang van 2019 wordt deze eigen bijdrage gemaximeerd op € 250 per verzekerde per jaar. Deze eigen bijdrage staat los van het eigen risico en wordt voortaan achteraf door de zorgverzekeraar bij u in rekening gebracht.

Wat wordt niet meer vergoed vanuit de basisverzekering?
Paracetamol, vitaminen en mineralen die ook in de vrije verkoop (zonder recept) bij de apotheek of drogist verkrijgbaar zijn, worden in 2019 niet meer vergoed vanuit de basisverzekering.

Disclaimer
Wij hebben dit overzicht met veel zorg samengesteld. Wij stellen ons echter niet aansprakelijk voor schade die is ontstaan als gevolg van onjuistheid of onvolledigheid van de informatie. U kunt alleen rechten ontlenen aan de voorwaarden van de afzonderlijke zorgverzekeraars.

Ga terug naar de startpagina     Terug naar boven|  © Sesamadvies Soest  |    |  Disclaimer  |


Postadres
Postbus 8055
3503 RB UtrechtContact
r.beukers@wildschutverzekeringen.nl
Tel.: 030 - 223 21 95
Fax: 084 - 837 31 85Registers
KvK: 30246997
AFM: 12018410
KIFID: 300.013.353
2008 - 2014 TDFP